Studenti

Kristýna: V O2 jsem i jako Intern důležitá

Alex Juránková
aktualizováno 19. 05. 2020
Sdílet článek

Člověk by řekl, že na to, jak velká firma O2 je, je naše daňové oddělení vlastně malé. To ale neznamená, že bychom byli pro chod firmy nedůležití, naopak! I v malém týmu zastaneme velkou spoustu práce. Navíc se díky tomu všichni dobře známe. Je fajn znát všechny kolem sebe jménem, vědět, kdo má rád kávu s mlékem a komu třeba nevadí sedět blízko klimatizace. Vždycky si navzájem vyjdeme vstříc. Společně chodíme i na obědy, během kterých probereme všechno, co jsme si nestihli říct během práce, ale i zajímavosti odjinud. A pokud si s nějakým pracovním úkolem nevím rady, můžu se kohokoliv zeptat a požádat o radu. Vždycky se najde někdo, kdo mi ochotně pomůže. To je pro mě hodně důležité. Nikdy v tom nezůstanu sama.

Co takový stážista může ve velké firmě dělat? Hlavní náplň mé práce spočívá v přípravě podkladů pro DPH. Takže především práce v excelu nebo SAPu. Čísla, data, reporty. Výsledkem je souhrnné hlášení. Kontroluji taky srážkovou daň, jestli byla správně odvedená a jestli se má podat hlášení k dani. Od ledna do června se navíc připravují podklady pro daňová přiznání z příjmu právnických osob. Což zahrnuje například i kontrolu účtů (daňové i nedaňové položky) nebo třeba odpočty na studenty a dodanění starších závazků. 

Když jsem hledala vhodnou firmu pro stáž, trochu jsem se bála, abych neskončila někde, kde mě k ničemu opravdovému nepustí a já budu jen koukat na to, jak ostatní pracují. V O2 tenhle pocit rozhodně nemám. Díky Internshipu naopak získávám praxi v činnostech, které jsou pro moji budoucí profesi zásadní. To mi dává větší jistotu. Zároveň můžu být u něčeho, co je pro danou firmu důležité, mít na tom svůj podíl. Protože mít v pořádku všechny zákonné povinnosti je pro správně fungující firmu naprostý základ.

A kdybych měla svůj pocit z účasti v Internship programu vyčíslit v procentech? 100% spokojenost!  


Najděte si pozici podle svých představ
a pojďte do toho s námi!

Alex Juránková | specialista komunikace

Když se mě lidi ptají, co v O2 dělám, čistě teoreticky bych si mohla vystačit s jediným slovem: Píšu. Maily, SMS a jiné texty pro zákazníky. A taky články. Nebo rozhovory se zajímavými kolegy. Protože jedno slovo vážně nestačí.