Události
Studenti

O2 patří mezi nejlepší tuzemské zaměstnavatele, rozhodli studenti

Alex Juránková
aktualizováno 19. 05. 2020
Sdílet článek

Společnost O2 Czech Republic se v osmém ročníku prestižního tuzemského projektu Top Zaměstnavatelé 2019  umístila v sekci Telekomunikace na druhém místě. Organizátorem akce byla i letos Asociace studentů a absolventů. O konečném pořadí hlasovalo přes 11 500 vysokoškoláků.

Toto umístění je znakem toho, že nás studenti a pro nás potenciální budoucí zaměstnanci, vnímají velmi dobře. Jejich zájem se u nás snažíme dlouhodobě podpořit například Internship programem, který funguje už šestým rokem.

„Spoustu lidí, co tu aktuálně pracuje, u nás začalo už při škole a O2 bylo jejich prvním opravdovým zaměstnáním, kolegy z Internshipu tu potkávám dodnes,“ komentuje výsledek Andrea Bačíková z týmu HR marketingu, která spolu s Filipem Bajko cenu přebírala. „Jsme rádi, že nás studenti dostali na druhé místo. V našem Internship programu se jim snažíme vyjít maximálně vstříc, aby zvládli skloubit své první zaměstnání a školu. Právě takové lidi, kteří dělají „něco navíc“, tady vidíme rádi,“ dodává. Studenti přinášejí celou řadu svěžích nápadů a nové pohledy na zajeté postupy.

„Díky Internship programu se nám daří podchytit talentované a šikovné lidi už na škole a přivést je k nám. Celkově prošlo tímto programem 295 studentů a mnoho z nich u nás už zůstalo.“

Doplňuje Veronika Housková z týmu Vzdělávání, který Internship program organizuje. V tomto roce u nás máme 28 stážistů po celé republice. Nejvíce oceňují, že jsou plnohodnotnou součástí týmu, kde pracují na reálných projektech, při kterých se toho nejvíce naučí. Zároveň jim nabízíme i celou řadu rozvojových a poznávacích aktivit. Letos navštívili například datové centrum nebo přenosové vozy O2 TV. Vyzkoušeli si i práci našich kolegů na prodejnách, call centrech nebo v praxi s techniky v rámci programu Jeden den se zákazníkem. Také se pravidelně účastní dobrovolnických projektů s Nadací O2.

Vítězem napříč obory se stala firma Škoda Auto. Skokanem roku je pak tuzemská pobočka společnosti Nestlé. Kompletní výsledky najdete zde.

Alex Juránková | specialista komunikace

Když se mě lidi ptají, co v O2 dělám, čistě teoreticky bych si mohla vystačit s jediným slovem: Píšu. Maily, SMS a jiné texty pro zákazníky. A taky články. Nebo rozhovory se zajímavými kolegy. Protože jedno slovo vážně nestačí.