Události

Ohlédnutí: Pod pokličkou BI v O2

Alex Juránková
aktualizováno 19. 05. 2020
Sdílet článek

Událost "Pod pokličkou BI v O2" proběhla 6. června v O2 Tréninkovém centru. Všichni externí i interní účastníci měli tak možnost nahlédnout do naší BI kuchyně. Vše bylo postavené tak, aby nedocházelo k vytrhávání informací z kontextu.
Na konci setkání jsme tak měli jasnou představu o celém toku dat v O2 od jejich uchování přes zpracování až po použití. A s kým bylo možné se potkat? 

BI_v_O2

Co konkrétně si tedy pro účastníky kolegové připravili?

  1. Business Intelligence v O2
    Představení architektury a business významu BI v O2. S jakými daty v O2 pracujeme, z jakých zdrojů plníme náš datový sklad a které interní procesy i oddělení podporujeme naším BI.

  2. Vývoj datového skladu v O2
    Na jakých technologiích máme datový sklad postavený a nástroje, které pro podporu vývoje používáme. Zaměřili jsme se na automatizaci vývoje a nasazování v doméně EDW.

  3. Power BI
    Co se krystalizuje z dat, která v BI vytváříme? Jak fungují naše reporty, jak je předáváme uživatelům a podívali jsme se také na oblast roamingu, hardwaru nebo O2 TV. 


Součástí bylo také menší občerstvení a neformální after pivo po akci, v rámci kterého probíhaly diskuze o všem, co účastníky o tématu ještě zajímalo. Kolegům Jan Martinec, Ondřej Vašíček, Jan Herout a Zbyněk Vlasák děkujeme za jejich pečlivou přípravu i odpoledne plné zajímavých informací ze světa BI. 


Najděte si pozici podle svých představ
a pojďte do toho s námi!

Alex Juránková | specialista komunikace

Když se mě lidi ptají, co v O2 dělám, čistě teoreticky bych si mohla vystačit s jediným slovem: Píšu. Maily, SMS a jiné texty pro zákazníky. A taky články. Nebo rozhovory se zajímavými kolegy. Protože jedno slovo vážně nestačí.