O2 Žije Příběhy

Vendy Dukayová: Vést prodejnu je skoro jako mít vlastní firmu

Blanka Vokounová
aktualizováno 28. 03. 2023
Sdílet článek

Na internetu i na billboardech se letos můžete setkat s naší náborovou kampaní „Chceš víc?“. Jejími tvářemi nejsou lidé z fotobanky, ale naši skuteční zaměstnanci. My jsme si s nimi o jejich práci povídali – i s Vendy, která pracuje jako vedoucí prodejny v Ostravě. 

Vendy, kudy vedla tvoje cesta do O2?

Před nástupem do O2 jsem pracovala jako konzultantka, metodik a procesní specialista v bance. Moje kamarádky, které pracovaly v O2, říkaly, že je to super a ať to taky zkusím. Že nabízí dobré peníze, dobré benefity a že se tam pracuje mnohem rychleji. Měly pravdu.

Jak probíhalo výběrové řízení?

Poslala jsem do O2 životopis, ale odpověděli mi, že zrovna nemají volné místo. Po třech měsících mi ale zavolali s tím, že bychom se mohli sejít a probrat možnosti. Po pohovoru mi nabídli místo vedoucí malé prodejny v Havířově. Nabídku jsem přijala. 


Z Havířova ses ale přesunula do Ostravy…

Ano, od začátku pro mě bylo velkou motivací se nějak kariérně posunout. Zhruba po roce na havířovské prodejně jsem se dozvěděla, že se uvolnilo místo na větší prodejně v Ostravě, a to byla pro mě výzva. Nakonec jsem vyhrála výběrové řízení a stala se vedoucí prodejny. 

V čem se práce na větší prodejně liší?

Na ostravské prodejně jsem druhým rokem a vedu tým šesti lidí. Je to vlastně jako vést vlastní firmu – jako vedoucí sama řeším směny, plnění cílů, rozvoj konzultantů, aktuální reklamní výlepy a třeba i to, jestli je prodejna vzorně uklizená. To mě baví.

Jaká je tvoje práce ve srovnání s tou předchozí? Láká tě někdy vrátit se do banky?

Do banky už nikdy. Tam jsem o něco žadonila jeden měsíc, v O2 to trvá den. Pokud to z byznysového pohledu dává smysl, prostě se to zařídí. To mi maximálně vyhovuje.

Co tě na práci nejvíc baví?

Ráda naši práci popisuju tak, že dostáváš hezké peníze za to, že sedíš v košili, v teple, potkáš spoustu lidí a dobře si s většinou z nich popovídáš. V práci sice trávíme hodně času, ale jsme dobrá parta. Důležité pro mě je, že mi moji podřízení věří. No a když se mi třeba zrovna pracovně nedaří, říkám si, že s dalším dnem přijde další šance.

Prodejna O2 benefity

Co je pro tebe největší motivace v práci?

V O2 si dokážu vydělat hezké peníze a fajn bonus je i 18 tisíc bodů v benefitech, levnější benzín díky zaměstnanecké Shell kartě nebo příspěvek 18 tisíc na mobil. Jsem člověk, co má rád dobrodružství a díky tomu, co jsem si vydělala, jsem navštívila třeba safari v Keni nebo strávila měsíc na Bali.

Máš nějaký pracovní cíl?

Ráda bych se posunula na větší prodejnu. Nevadilo by mi ani přestěhovat se za prací do Prahy. Ráda se řídím mottem, že minulost je v naší hlavě, ale budoucnost je v našich rukách.

Stala ses tváří kampaně „Chceš víc“. Co bys poradila ostatním, co se do O2 hlásí, nebo se třeba chtějí v rámci firmy posunout?

Podle mě je důležité být otevřený a ochotný se učit. Stačí prostě chtít a dát do toho hodně. Zpětně si říkám, že jsem udělala velký krok do neznáma - z banky šla rovnou na pozici vedoucího prodejny operátora. Ale vyplatilo se mi to. Nelituji a všem doporučuji “chtít víc”.

Vendy Prodejna osobni


Najděte si pozici podle svých představ
a pojďte do toho s námi!

Blanka Vokounová | Specialista komunikace

Jsem komunikátor. Hledám zajímavé produkty, technologie a hlavně lidi. Ptám se na detaily, čerpám zkušenosti, dozvídám se víc ze zákulisí. O2 je bezedná studnice takových příběhů. A mě baví je předávat dál.