Nadace O2
CSR

Nadace O2

Hany Farghali
aktualizováno 20. 04. 2022
Sdílet článek

Každý zaměstnanec se může zapojit podle svých preferencí

Záleží nám na světě kolem nás. Už od roku 2002 se můžou naši zaměstnanci zapojit do pomoci ostatním, aniž by museli složitě dohledávat organizaci, která jim to umožní. Díky firemní nadaci si každý zájemce vybere svůj způsob nejvhodnější pomoci.

Zaměstnanci mají možnost zapojit se do dobročinných aktivit způsobem, který jim nejvíc vyhovuje: vlastní prací či znalostmi, nominací toho, kdo pomoc potřebuje, zapojením do spoločenských či benefičních akcí pro dobrou věc nebo i přímo finančně.

Jak konkrétně lze v naší firmě pomáhat?

  • Věnujte svůj čas a energii na podporu digitální gramotnosti a mediální gramotnosti v českém školství:  staňte se dobrovolným „Parťákem“ v programu O2 Chytrá škola. Můžete tak pomoci libovolné základní škole ve svém okolí, aby lépe držela krok s rozvojem digitálních technologií a kritického myšlení a jejich uplatnění ve výuce. 
  • Nemáte čas někam chodit, jste zaneprázdnění, a přece byste rádi prospěli? Nejsnazší je přispět finančně. Přispívat lze během celého roku: pomoc zaměstnanců O2 podporuje Linku bezpečí, Linku seniorů nebo konkrétní lidské příběhy přímo z nominací zaměstnanců. Jde o příběhy lidí se zdravotním znevýhodněním bez dostatku finančních prostředků na pořízení potřebné pomůcky nebo služby. Jakákoliv částka může znamenat nový vozík, čtecí zařízení, polohovací lehátko a pod. Všechny příspěvky Nadace O2 po konečném součtu navyšuje.
  • Cítíte se dobře v kuchyni? Anebo rádi mlsáte? Zapojte fantazii a přispějte svým pekařským nebo cukrářským uměním. V budovách O2 v Praze, Pardubicích, Ostravě a Ústí nad Labem pořádáme minimálně jednou za rok akci Pěkně vypečená pomoc. Zaměstnanci napečou doma něco sladkého či slaného a jejich výtvory si kolegové můžou v rámci akce koupit ke snídani či svačině. Výtěžek jde samozřejmě na dobrou věc.
  • Máte-li oblíbenou neziskovou organizaci (ať už v ní působíte jako dobrovolníci nebo je vám prostě jen sympatická), nominujte ji do interního grantového programu, a můžete tak pro ni získat finanční příspěvek až 50 000 Kč.
  • Chcete spojit příjemné s užitečným? Vyrazte spolu s kolegy na teambuilding pro dobrou věc. Teambuilding nemusí být jenom paint ball, lezení po lanech nebo seskok padákem. Nikde se nestmelí tým tak přirozeně jako při natírání skříněk v nemocnici nebo třeba při stavění plotu pro neziskovou organizaci. Taky jsme například myli okna a uklidili zahradu v dětském domově. Zážitky a vzpomínky z takovýchto akcí vám žádná organizovaná akce nedá.   

  • Jste rádi v přírodě? Můžete se stát dobrovolníkem, který se aktivně věnuje uklízení lesů a sázení stromů v rámci projektu SázejStromy.cz. Akce se konají po celé ČR a můžete na ně vyrazit s rodinou nebo třeba spolu s kolegyněmi a kolegy v rámci teambuildingu pro dobrou věc.
  • Naším prostřednictvím můžete darovat krev. Čtyřikrát ročně přijíždí zdravotníci z VÚN Praha přímo do pražské centrály O2. Prostě si jenom v rámci pracovní pauzy odskočíte do speciálně upravené zasedačky v přízemí budovy Gamma. Nově se při darování krve můžete také registrovat do registru dárců kostní dřeně.  
  • A před Vánoci a Velikonoci nakoupíte na pravidelných charitativních trzích spoustu originálních dárků z produkce chráněných dílen. Dekorace do bytu, ozdoby, hračky a spousta jiných drobností včetně některých dobrot udělají radost vašim blízkým. A zároveň podpoříte práci fyzicky nebo sociálně znevýhodněných lidí.

Hany Farghali | ředitel pro korporátní komunikaci a společenskou zodpovědnost

Je skvělé, že pomáháme tam, kde to je potřeba. Těší mne vidět, jak díky nám základní školy zavádí do výuky nové a moderní postupy. Díky O2 Chytré škole navíc učí děti větší bezpečnosti a odpovědnosti ve světě internetu.