Studenti

Marie: Líbí se mi možnost podílet se na zajímavých projektech

Alex Juránková
aktualizováno 19. 05. 2020
Sdílet článek

K Internship programu v O2 jsem se dostala přes inzerát na pracovním portále. Zaujalo mě, že bych mohla poznat kompletní oddělení HR v tak velké firmě. Líbila se mi možnost podílet se na zajímavých projektech. Už při pohovoru mě okouzlily krásné prostory O2 Hubu. Přátelské prostředí i přístup HR business partnerky mě postupně zbavily nervozity, takže z pohovoru jsem měla dobrý pocit. A když mi potom Hanka volala, že mě berou, byla jsem naprosto nadšená.  

Tohle nadšení mě dodnes neopustilo. O2 předčilo mé očekávání. Přesto, že se jedná o velkou firmu, brzo se tu cítíte jako doma. Je to samozřejmě hlavně o lidech, se kterými pracujete, a já musím říci, že jsem na ně měla štěstí. Kolegové v mém týmu jsou super. Člověk se s nimi nenudí a zároveň jsou pro mě velmi inspirující. Mají skvělé nápady a ženou věci dopředu. To samé se samozřejmě očekává i ode mě.

Vzdělávání

Mám na starosti vylepšení Internship programu pro příští rok. Kromě toho taky vymýšlím, jak pracovat se zaměstnanci během mateřské a rodičovské dovolené. Inzerát tedy nelhal – podílím se na zajímavých a užitečných projektech. Při tom se postupně seznamuji se všemi odděleními v rámci HR. Potkala jsem se s HR business partnery, zjistila jsem, jak pracuje oddělení HR marketingu, jak to vypadá v odměňování zaměstnanců a s čím se potýkají personalistky na HR lince. Co se týče školy, nemám vůbec problém skloubit ji s prací. Mou velkou výhodou ale je, že studuji dálkově, takže mám na práci víc času.

Na Internship programu se mi líbí, že získávám cenné zkušenosti z praxe. Náplň práce navíc odpovídá oboru, který studuji. A vážím si i toho, že se můžu účastnit zajímavých akcí jako je setkání s generálním ředitelem, prohlídka datového i dohledového centra. No, a samozřejmě nesmím zapomenout ani na naše podvečerní týmové návštěvy hospůdek.


Najděte si pozici podle svých představ
a pojďte do toho s námi!

Alex Juránková | specialista komunikace

Když se mě lidi ptají, co v O2 dělám, čistě teoreticky bych si mohla vystačit s jediným slovem: Píšu. Maily, SMS a jiné texty pro zákazníky. A taky články. Nebo rozhovory se zajímavými kolegy. Protože jedno slovo vážně nestačí.