Studenti

Komentátor, střihač nebo moderátor. I tyto profese si vyzkoušeli studenti prvního ročníku Akademie O2 TV Sport.

Lucie Svobodová
aktualizováno 31. 03. 2023
Sdílet článek

Pracovat v O2 neznamená jen obsluhovat zákazníky na prodejně, telefonovat s nimi na zákaznickém centru nebo sedět v kanceláři na pražské centrále. Už osmým rokem k nám patří také kolegové ze stanice O2 TV Sport, kteří divákům zprostředkovávají ty nejlepší sportovní zážitky.

Pro zájemce o práci v televizním prostředí stanice O2 TV Sport loni poprvé připravila projekt Akademie. Její první ročník vzbudil velký ohlas, z téměř 120 uchazečů jsme vybrali 18 studentů a studentek. Ti během zimní přestávky fotbalových soutěží prošli několikaměsíční prezenční výukou plnou přednášek i praktických cvičení.

Všichni si mohli vyzkoušet práci komentátora, reportéra nebo třeba moderátora ve studiu. Vedle toho dostali jedinečnou možnost nakouknout i do technických profesí, jako je například střih, zvuk, režie či kamera. Na přednáškách jim své zkušenosti a poznatky předávali profesionálové, kteří na obrazovkách působí desítky let. Akademie O2 TV Sport byla pro studenty zdarma, každý posluchač ovšem studiu musel věnovat svůj čas a energii.

O2 TV Sport Akademie

Z premiérového ročníku Akademie O2 TV Sport se první absolventi zapojili do chodu redakce. Například Adam Hála se začlenil do komentátorského týmu a má za sebou již několik přímých přenosů.

Pokud práce reportéra, komentátora nebo moderátora láká i vás, můžete se do Akademie O2 TV Sport zapojit už v tomto roce. Na podzim totiž plánujeme v tomto projektu pokračovat a hledat cesty, jak podpořit nadané a talentované jedince. Těm nejlepším plánujeme dát šanci stát se součástí naší sportovní redakce.


Najděte si pozici podle svých představ
a pojďte do toho s námi!

Lucie Svobodová | Specialista komunikace

„V našem oboru musí člověk doufat v to nejlepší a být připravený na to nejhorší.“