Události
CSR

Na festivalech nás potkáte celé léto

Lucie Svobodová
aktualizováno 14. 07. 2023
Sdílet článek

Místo do kanceláře chodí na koncerty, běžecké závody nebo navštěvují města napříč republikou. Říkáte si, kdo takovou práci v O2 může mít? Jsou to naši O2 Guru ambasadoři. Ty během celého roku můžete potkat na řadě kulturních, sportovních a společenských akcí, na kterých zpříjemňují chvíle jejich návštěvníkům. Za přípravou i samotnou účastí se skrývá spousta práce. Co všechno je potřeba zařídit, kolik to zaměstná lidí a jak to probíhá přímo na místě? O tom jsme si povídali s kolegy, kteří mají v O2 na starost eventy.

Během letošního roku jste se s našimi O2 Guru mohli setkat třeba na běžeckých závodech Run Tour, v řadě lyžařských areálů v rámci série Ski Roadshow, na koncertě kapely Rybičky48 v Kutné Hoře nebo na festivalu Rock for People. Objíždějí také města napříč republikou, kde zákazníkům představují naše technologie a služby. Během prázdnin je už šestým rokem každý víkend čeká festivalová tour HRADY CZ po osmi českých a moravských hradech nebo Štěrkovna Open Music v Hlučíně.

Spolupráce vždy začíná nastavením podmínek s organizátory akce a vzájemným sladěním představ, jak bude naše účast na místě vypadat. Ladí se smlouva, branding i interní a externí komunikace před akcí, na ní i po jejím skončení. „U roadshow po městech musíme řešit také zábor a povolení od místních úřadů. To bylo nejnáročnější v době koronavirové epidemie, kdy nikdo nevěděl, jaká situace bude za měsíc. Poptávali jsme pro jistotu několik termínů a pak čekali, jak to dopadne,“ vzpomíná O2 Guru ambasador Jirka Řezáč.

Příprava proto často zabere několik měsíců a někdy zaměstná i desítky kolegů napříč firmou – u větších akcí se na přípravách kromě realizačního týmu podílí také právníci, daňaři, kolegové z nákupu nebo kreativní agentura.

o2 zije festivaly

„Ke každé spolupráci přistupujeme jinak, akce se nedají plánovat podle jedné univerzální šablony. Celou přípravu a realizaci řešíme interně v rámci firmy – není to tak, že bychom přípravu zadávali na klíč externím eventovým agenturám, kterým bychom jen přeposílali e-maily od organizátorů. To mě na této práci baví – aktivně se na přípravě podílím a mám možnost přicházet s nápady, které se realizují,“ říká Andrea Závišková, která má v O2 na starost Brand.

„Naše spolupráce nespočívá jen v samotné účasti na akci. Kromě unikátní smlouvy s každým organizátorem už několik týdnů před ní většinou nabízíme zvýhodněné vstupné – jak našim zákazníkům ve věrnostním programu O2 Radosti, tak našim zaměstnancům, kterým akce promujeme na intranetu a většinou to spojujeme i se soutěžemi o vstupenky,“ popisuje Renata Čiháková z oddělení sponzoringu.

Aktivity přímo na místě se snažíme propojovat se zaměřením O2 a vždy je přizpůsobujeme termínu a typu akce. Třeba pro návštěvníky festivalu HRADY CZ v O2 zóně chystáme možnost dobít si mobil z powerbanky, odpočinout si v lehátku s výhledem na pódium nebo pořídit si zvýhodněné příslušenství. Letos se hodně zaměříme na promování naší novinky Data naplno, díky které si naši zákazníci mohou užívat data, hudbu a zábavu kdykoli až pětkrát za měsíc. Kromě toho návštěvníkům plánujeme zprostředkovat i další zážitky – připravujeme pro ně třeba osobní setkání s Benem Cristovao.

o2 festivaly ben cristovao

Na festivalu Štěrkovna Open Music v Hlučíně, který je zaměřený na udržitelnost, se zase zaměříme na recyklaci starých zařízení, která budeme návštěvníkům měnit za slevové vouchery na nový mobil. Na řadě velkých akcí pak i posilujeme signál pomocí mobilního vysílače, aby naši zákazníci mohli bez problémů sdílet své zážitky třeba na sociálních sítích.

Každou akci po jejím skončení vyhodnocujeme nejen z pohledu počtu návštěvníků. Řešíme, co fungovalo dobře a čeho se naopak příště vyvarovat. Jsou ale i věci, které neovlivníme, jako třeba počasí. „Loni byla poměrně náročná sezona z pohledu počasí. Nejnáročnější je vždycky silný vítr. To je mnohem horší než déšť nebo sluníčko, které nám naopak do stanu často přivede návštěvníky, kteří hledají stín. Nejhorší to loni bylo v Rožmberku, kam se naprosto nečekaně přihnala šílená bouřka. Organizátoři nás ani nestihli obejít s varováním, jak to běžně dělají. Nakonec jsme měli docela štěstí, odnesl to jeden stan. Na Bouzově nás zase po dešti překvapilo bahno, parkoviště je ve stráni, takže auta v neděli odtahovaly traktory,“ vypráví Jirka Řezáč.

„Přípravy i celé dny strávené v terénu jsou vždycky poměrně náročné. Kromě radosti z toho, že naši O2 zónu lidé rádi navštěvují, je pro nás odměnou i možnost zažít koncert oblíbené kapely, vstup do backstage nebo setkání s účinkujícími,“ shrnuje Andrea Závišková.

Najděte si pozici podle svých představ
a pojďte do toho s námi!

Lucie Svobodová | Specialista komunikace

„V našem oboru musí člověk doufat v to nejlepší a být připravený na to nejhorší.“