Události
Technologie

O2 Guru veletrh: událost, kde objevujeme nejnovější technologické novinky

Lucie Svobodová
aktualizováno 02. 05. 2023
Sdílet článek

Vzpomínáte si na naši reklamu s vydrákem? V televizi jste ji mohli vídat už před jedenácti lety, kdy na našich prodejnách začínali O2 Guru - nadšenci do moderních technologií, kteří kromě toho, že perfektně znají všechny naše služby, jsou velkými odborníky na telefony, modemy a příslušenství. Pomáhají zákazníkům s výběrem vhodného zařízení, jeho prvním spuštěním a nastavením nebo třeba s výběrem vhodných aplikací.

Na prodejnách napříč republikou jich nyní zákazníkům pomáhá už přes 150. Téměř všichni k nám však nastupovali jako běžní konzultanti. Poté, co se na této pozici minimálně půl roku seznamovali s našimi produkty a službami, prošli dalším školením a stali se z nich O2 Guru. 

Kromě poradců na většině prodejen máme už několik let také tzv. O2 Guru ambasadory. Ti své zkušenosti předávají nováčkům a také objíždějí různé akce, na kterých jejich návštěvníky lákají do světa technologií, představují jim naše služby a pomáhají s nastavením telefonů. Letos jste je mohli potkat třeba v lyžařských areálech napříč republikou, nyní se se svým stánkem chystají na běžecké závody, letní festivaly a koncerty a také na akce pro naše zaměstnance.

O2 Guru veletrh ucastnici

Aby našim O2 Guru neutekla žádná důležitá novinka, pořádáme pro ně kromě pravidelných online školení dvakrát do roka speciální veletrh. „Když před více než jedenácti lety přišel na stůl koncept O2 Guru, řešili jsme, jak budeme všechny seznamovat s novinkami, když jsou rozmístěni po celé republice a dodavatelů je spousta – to bychom museli prakticky denně navštívit nějakou prodejnu a tam školit jednoho člověka. Proto vznikla myšlenka O2 Guru veletrhu, který se nám osvědčil – minulý týden proběhl už dvacátý v řadě,“ popisuje Vláďa Plch, který v O2 pracuje už od dob Eurotelu a stál u zrodu prvních O2 Guru.  

O2 Guru veletrh není běžné školení, kde by zaměstnanci seděli v přeplněné místnosti a celý den poslouchali jednu přednášku za druhou. Na veletrhu se všichni O2 Guru setkávají s dodavateli, kteří jim na svých stáncích prezentují své novinky a dávají jim možnost si je osahat. Kromě stánků a přednášek od externích partnerů mají možnost se detailně seznámit s našimi vlastními produkty, jako je třeba O2 TV, mobilní síť 5G nebo modem O2 Smart Box. Po návštěvě všech stánků vyplňují test a tím se zařazují do soutěže o desítky cen. Ze zpětné vazby víme, že toto setkání naše O2 Guru vždycky namotivuje a dá jim spoustu nových impulsů.

O2 Guru veletrh prednaska

„Program se vždycky snažíme zpestřit přednáškou nějaké osobnosti ze světa technologií, i když její téma na první pohled nesouvisí s našimi produkty. V minulosti jsme měli přednášky třeba o elektromobilitě nebo bitcoinu, letošní ročník navštívil Filip Dřímalka s prezentací o umělé inteligenci spojenou s tipy, jak ji využívat,“ popisuje Vláďa a dodává: „Kromě toho vždycky připravíme i nějakou třešničku na dortu, třeba možnost si otestovat elektromobil. Už teď vymýšlíme, čím naše O2 Guru překvapíme na dalším veletrhu za půl roku.“

O2 Guru veletrh program

Najděte si pozici podle svých představ
a pojďte do toho s námi!

Lucie Svobodová | Specialista komunikace

„V našem oboru musí člověk doufat v to nejlepší a být připravený na to nejhorší.“