Události

O2 Pražská štafeta

Alex Juránková
aktualizováno 19. 05. 2020
Sdílet článek

Čtvrtý ročník O2 Pražské štafety je za námi

Na tradiční akci, která se uskutečnila ve dnech 25. až 27. června v pražské Stromovce, jsme si v rámci O2 projektu Svoboda není samozřejmost připomněli legendárního běžce Emila Zátopka. I letos se běhalo pro Linku bezpečí, které od Nadace O2 putuje půl milionu korun.

Akce se tentokrát zúčastnilo přes 550 zaměstnanců operátora O2 z celé republiky. Z toho jich přes 340 i aktivně závodilo. Do našeho O2 Cupu se zapojili celé týmy i jednotliví běžci. Mimo jiné se běžely i tři štafety složené ze zaměstnanců O2 TV. Níže najdete pořadí prvních šestí O2 týmů.

Pořadí
Tým
Čas
1.
Valor Team
1:19:57
2.
Snad nechcípneme
1:31:48
3.
Captain Hrebi Team
1:32:43
4.
CRM - Celkem rychlí mrzáci
1:33:17
5.
Poníci
1:34:04
6.
Berani
1:37:20

O2_Cup1

I tentokrát se běhalo pro dobrou věc. Nadace O2 věnovala na konto Linky bezpečí 5 tisíc korun za každý tým se dvěma a více fanoušky. Šek ve výši 500 tisíc korun předal ředitel korporátní komunikace O2 Hany Farghali do rukou šéfky Linky bezpečí, která letos slaví 25 let své existence. „Prostřednictvím Linky bezpeční pomáháme i dětem, které čelí například kybernetické šikaně či sextingu. Těmto zásadním nebezpečím současnosti se soustavně věnujeme i v rámci našeho projektu a webového portálu O2 Chytrá škola,“ uvedl Hany Farghali.

O2_Cup2

Odvážné gesto Emila Zátopka

Letošní ročník se také nesl v duchu fenomenálního běžce Emila Zátopka. Jedna z největších českých sportovních osobností svým odvážným gestem umožnila svému kolegovi Stanislavu Jungwirthovi, jehož otec byl politickým vězněm v Jáchymově, odjet v roce 1952 na letní sportovní hry v Helsinkách. Tím, že řekl, že na tyto hry pojede i Jungwirth, nebo nepojede ani on, projevil velkou osobní odvahu.

Emil Zátopek pak v Helsinkách svými třemi vítězstvími dosáhl jedinečného sportovního výsledku, který se dosud žádnému dalšímu atletovi moderních dějin nepodařilo zopakovat. „My v O2 věříme, že svobodu, odvahu a osobní zodpovědnost je třeba si neustále připomínat,“ říká David Daneš, ředitel marketingové komunikace společnosti O2. „Jsme rádi, že v rámci O2 Pražské štafety můžeme předávat tyto důležité hodnoty jako štafetu dalším generacím,“ dodává Daneš. Každý závodník dostal na památku unikátní tričko O2 Pražské štafety s motivem Emila Zátopka, které mu bude tuto událost připomínat. 
Více se dozvíte na stránkách projektu Svoboda není samozřejmost


Najděte si pozici podle svých představ
a pojďte do toho s námi!

Alex Juránková | specialista komunikace

Když se mě lidi ptají, co v O2 dělám, čistě teoreticky bych si mohla vystačit s jediným slovem: Píšu. Maily, SMS a jiné texty pro zákazníky. A taky články. Nebo rozhovory se zajímavými kolegy. Protože jedno slovo vážně nestačí.