O2 Žije Příběhy

Terka Kabešová: Lidi mě znají jako “tu holku z metra“

Alex Juránková
aktualizováno 23. 05. 2022
Sdílet článek

Tak moc je znát, že ji její zaměstnání baví.

Kdo je tedy Terka v O2?

Jsem O2 Guru Ambasador, což je zajímavá pozice – na celou republiku jsme totiž jen čtyři. Jsme pořád „Guru“, což znamená, že jsme specialisti přes telefony, technologie O2, modemy, set top boxy, O2 Smart Box, a kromě toho jsme i „tváře“ O2, které jsou viditelné na různých akcích. Jedná se například o běžecký RunCzech, propagaci 5G, či hudební festivaly HRADYCZ. A v neposlední řadě se jedná o natáčení videí. 

Jak dlouho pracuješ ve firmě?

V O2 jsem přes 7 let a Guru jsem oficiálně 4 roky. Dva měsíce na to jsem se stala O2 Guru Ambasadorem.

Jak jsem se dostala do O2? Můj nevlastní otec pracoval kdysi v Eurotelu jako IT specialista v kolínském call centru. Odmala jsem tím pádem měla v ruce telefony, mívali jsme na testování vždycky nějaké novinky. Pamatuju si tak například i první telefony s barevným displejem. Můj první mobil byl mimochodem Siemens a měl asi patnáct centimetrů s dlouhatánskou anténou. Já osobně jsem začínala v naší kolínské O2 Prodejně, jako asistent konzultanta prodeje. Poté jsem pomáhala převádět provozovnu v Havlíčkově Brodě z frančízové na značkovou. Dva měsíce, tři dny v týdnu, jsem tak jezdila do Havlíčkova Brodu. A pak, když u nás rekonstruovali prodejnu, jsem byla asi půl roku v Pardubicích. Odtud jsem „utekla“ na pozici O2 Guru Ambasadora.

A jak ses k tomu dostala?

Viděla jsem inzerát, myslím, že na serveru jobs.cz, tak jsem to zkusila. Zajímavé bylo výběrové řízení – dali mi do ruky tablet a řekli: „Zkus mi ho prodat“. To samozřejmě nebylo všechno. Ale vše jsem absolvovala, vyšlo to a po prvních dvou měsících jsem se stala ambasadorem. Nejtěžší na výběrku na ambasadora pro mě byla praktická část, kdy jsem musela umístit velký černý kufr do automobilu. V rámci mé pracovní pozice totiž často cestujeme a vozíme s sebou spousty věcí.

Kolik toho najezdíš?

Není to nic tak hrozného. Někdy je ale člověk unavený, ale jsou i dny, kdy je to skvělý zážitek. Jela jsem například do Rumburku, a začalo vycházet sluníčko, všude byla námraza, bylo to moc hezký. Jsou prostě dny, kdy si člověk řízení užívá. Nejhorší jsou pro mě kolony, já si totiž ráda v autě zpívám. Stalo se mi, že vedle mě stál kamion a řidič dost divně koukal, co to tam ta holka dělá.

Terka Kabešová 1

Co tě nejvíc baví na pozici O2 Guru Ambasadora?

To, že jsme pokaždé někde jinde, poznávám tak různá místa, lidi, zažívám nejrůznější akce. Baví mě běhat – RunCzech, to je akce přesně pro mě. Nebo i série hudebních festivalů Hrady CZ. Moji kolegové sice trošku „trpěli“, celé léto jsme totiž jezdili po hradech a na konci už jsem měla pocit, že bych klidně mohla naskočit na pódium a odzpívat to celý sama.

A co naopak „nemusíš“? Je něco takového?

Uklízet si v autě. Často tam totiž jím a podle toho to také vypadá.

Díky téhle práci projedeš spoustu míst. Je nějaká lokalita, kde se ti fakt hodně líbilo?

Je jich mnoho. I když jsem jako malá procestovala s rodiči větší část republiky, poznávám místa, kde jsem nikdy nebyla, jako jsou třeba Karlovy Vary, Krušné hory nebo Orlová u polských hranic. Akce HRADYCZ pak nabízí šanci poznat památky i z jiného úhlu – pobavit se na koncertech a přitom obdivovat um našich předků.

A oblíbené místo tady v O2 nebo kde se ti dobře pracuje?

Neboť místa hodně střídáme, tak se to těžko určuje. Na mnoho zajímavých míst jsem se dostala i díky natáčení videí.

Videa – řekni nám o nich něco víc!

Na to, že jako dítě jsem se bála kamery a foťáku, teď mě to opravdu baví, vždycky se těším, co nového zas zažiju, i když jsem z kamery někdy nervózní. Jednou jsme v metru točili pokrytí signálem – pak jsem asi dva týdny byla pro všechny „holka z metra“. Myslím si, že když člověk někde pracuje, měl by se zajímat i o zákulisí, aby si to uměl líp představit. Když jsem ještě pracovala na prodejně, neměla jsem přesnou představu, co všechno je v naší pražské O2 centrále, kolik pozic a lidí tam je, že máme Nadaci O2. Máme spoustu zajímavých oddělení a spoustu zajímavých lidí.

Co tě motivuje ráno vstát a jít do práce?

Pro mě to jsou moji kolegové a samozřejmě zákazníci, kterým pomáháme. Už na prodejně mě vždy těšilo, když jsem někomu mohla pomoct – například, když přišla nějaká seniorka a já jí mohla vysvětlit, jak se v telefonu nastaví vyšší hlasitost, budík atd. Vždy mě moc bavilo komunikovat s lidmi a učit je moderní technologie co nejvíce využívat. Proto i ráda jezdím školit operátory do našich O2 call center. To mě opravdu moc baví a naplňuje.

Když už jsme u lidí – jací jsou ti v O2?

Jsou přátelští. Na všem se dá domluvit. Nesetkala jsem se s tím, že by si tu lidé dělali naschvály nebo na sebe byli zlí.

A největší výzva v O2 osobně pro tebe?

Určitě to bylo natáčení O2 Guru videí. Zpočátku jsem se totiž bála kamery, musela jsem se naučit pracovat s hlasem. Výzva je pro mě občas i jet autem do velkého města, které neznám.

To byla Terka „v modrém tričku“ – a teď pár věcí o tom, jaká je „ta druhá Terka“?

Já jsem vlastně „ta v modrém tričku“ pořád. Asi jsem jedna z mála žen, které nemusí řešit, v čem půjdou ráno do práce. A nestydím se chodit v Guru tričku i po práci na nákup.

A kromě práce, která je zároveň i tvým koníčkem, máš ještě jiný koníčky?

Běhám, čtu knížky – i díky naší O2 Knihovně se každý měsíc těším, že si koupím nějakou novou e-knihu. Ty papírové se mi totiž nevejdou do bytu. Čtu v podstatě všechno, ale nejradši mám historické příběhy, nyní jsem uchvácená dobou Jindřicha VIII., osudů jeho manželek a potomků – vším, co s jeho životem nějak souviselo.  Ale mám ráda i fantasy, jako je například seriál Hra o trůny. Zaujala mě ale i série z produkce HBO s názvem Černobyl. Kromě toho ráda vařím a peču. Miluji ale i koně – ohromně si tím dobíjím baterky. Jedno odpoledne u koní, je pro mě jako týden dovolené. Nabiju se, vyčistím si hlavu a je to super. Sice je tento koníček časově náročný, ale díky tomu, že mám specifickou pracovní dobu, to vše v pohodě stíhám.

Co o tobě málokdo ví?

Možná to, že jsem se jako malá moc neprojevovala, byla jsem introvertní dítě. Mimo práci jsem schopná třeba celý den proležet v posteli s knížkou. A přestože jsem holka, mám odjakživa hodně blízko k technologiím.

Ale to je myslím dané i dobou – máme neomezené možnosti, dneska je přece úplně normální, že kluci umí vařit a holka ti nastaví modem, ne?


Najděte si pozici podle svých představ
a pojďte do toho s námi!

Alex Juránková | specialista komunikace

Když se mě lidi ptají, co v O2 dělám, čistě teoreticky bych si mohla vystačit s jediným slovem: Píšu. Maily, SMS a jiné texty pro zákazníky. A taky články. Nebo rozhovory se zajímavými kolegy. Protože jedno slovo vážně nestačí.